groep jongeren
image/svg+xml

Anders samen: ambulante gezinshulp

Informatie voor ouders

Heeft jullie gezin last van een ingewikkelde relatie tussen ouder(s) en je puberende kind(eren)? Heb je hulp nodig bij het opvoeden? Anders Samen is voor gezinnen met kinderen tussen de 12 tot 18 jaar, die vastlopen in de opvoeding.

Anders Samen biedt ambulante gezinshulp voor een periode van gemiddeld 6 maanden. Een hulpverlener heeft zo’n 4 uur per week voor contact met jullie als gezin en belangrijke mensen om jullie heen.

De hulpverleners komen bij jullie thuis. Zowel ouders als kinderen leren nieuwe vaardigheden, zoals: omgaan met gezag, omgaan met conflicten en onderhandelen. De hulpverleners werken met meerdere gezinsleden en jullie onderlinge relaties. Dat heet systemisch werken. 

 

Hoe werkt het team Anders Samen?

  • Er is gemiddeld 1 gesprek per week met een hulpverlener. Bij jullie thuis of op een locatie van Levvel.
  • De hulpverlener richt zich op het hele gezin: ouders en kind(eren) en kijkt naar alle betrokken partijen. 

     

Aanmelden

Aanmelden voor Anders Samen loopt altijd via een verwijzer. Dat zijn huisartsen, jeugdartsen, medisch specialisten, medewerkers van een Ouder- en Kindteam, Samen DOEN team, wijk- of jeugdteam. Zij vullen het digitale aanmeldformulier op de website van Levvel in. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure neem je contact op met het aanmeldteam:

(088) 054 7001

aanmelden@levvel.nl

 

Levvel

Levvel is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of opvoeders. Van opvoedondersteuning tot (hoog)specialistische jeugdhulp, complexe psychiatrische zorg, TOPGGz en acute hulp: wij helpen kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in complexe situaties weer op weg. Zodat zij met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. We kijken wat zij écht nodig hebben en staan 24/7 voor hen klaar. Samen zoeken we naar de beste oplossing. We komen bij kinderen en gezinnen thuis, maar bieden ook pleegzorg, gezinshuizen of een verblijfsvorm bij Levvel. En indien nodig, betrekken we de volwassen-ggz.