Over ons
Wij zijn Levvel, de specialisten voor jeugd en gezin. Wij helpen kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en zelfs complexe psychiatrische zorg.
Samen zoeken we naar de beste oplossing
We hebben altijd zorgvuldige aandacht voor wat kinderen, jongeren en gezinnen écht nodig hebben. Dat is de basis van alles wat we doen. We werken intensief samen met ouders, familieleden en andere mensen uit de omgeving van een gezin. En met andere hulpverleners. Samen zoeken we naar de best passende hulp. Ook als dat betekent dat we soms van de regels moeten afwijken.
Voordat we de ondersteuning starten, schrijven we een plan van aanpak. Dat doen we nooit alleen. Maar altijd sámen met kinderen, jongeren en hun ouders of opvoeders. We luisteren goed naar hun wensen en behoeften. Zo ontstaat er een plan van aanpak dat echt bij het gezin past.
De kinderen, jongeren en gezinnen die bij ons komen: iedereen is verschillend. Wij hebben oog voor die verschillen. Of je nou op jongens of op meisjes valt. Opgroeit in een gelovig gezin, of nergens in gelooft. We vinden het belangrijk dat je kan zijn wie je bent. Ongeacht kleur, religie, gender, of op wie je valt. Hoe het er thuis ook aan toe gaat, wie je ook bent; je bent van harte welkom bij Levvel.
We geloven dat we naast die verschillen, juist vaak heel erg op elkaar lijken. Om dat zichtbaar en voelbaar te maken, hebben we op een dag allerlei mensen bij elkaar gebracht. Jongeren, ouders, opvoeders en medewerkers van Levvel. We hebben kennis met elkaar gemaakt en ervaringen gedeeld. We stelden ons kwetsbaar op en gingen naast elkaar staan. Wat er toen gebeurde is niet in woorden te omschrijven.
Om kinderen, jongeren en hun ouders zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben we aan hen gevraagd wat zij belangrijk vinden als ze hulp krijgen. Dat zijn ‘de 7 punten van goede zorg’ geworden. Van jongeren en ouders dus. En van ons! Want deze punten helpen ons om scherp te blijven. Om steeds te checken of we het goede doen. Daarom bespreken we deze punten met de kinderen, jongeren, ouders, pleegouders en opvoeders die bij ons komen. Wil je hier meer over weten? Mail ons je vraag of opmerking:
Om zo dicht mogelijk bij jou en je (pleeg)ouders en in jullie eigen omgeving de best passende hulp te kunnen bieden, werkt Levvel gebiedsgericht. In zogeheten gebiedsteams, gericht op (hoog)specialistische jeugdhulp, werken diverse soorten hulpverleners samen in één team. Ze hebben expertise in psychische en psychiatrische problemen, jeugd- en opvoedhulp en jeugdhulp bij licht verstandelijke beperking. Dit om jullie zoveel mogelijk maatwerk te kunnen bieden.
Doen we het goed òf doen we het goede? Wie bepaald wat goede zorg is of wanneer de zorg goed (genoeg) is?
Het programma vakmanschap binnen Levvel is gericht op de ontwikkeling van een professionele en persoonlijke houding en mentaliteit van onze hulpverleners. Het gaat over het altijd zoeken naar de juiste inzet van wetenschappelijke kennis, kennis uit de praktijk en ervaringskennis. Altijd werken vanuit de relatie en met het perspectief van de kinderen, jongeren en ouders voorop.
Met de Levvel Infographic laten we op hoofdlijnen zien wie we zijn en waar we voor staan. Je leest in een notendop wat we doen, hoeveel kinderen, jongeren en gezinnen we jaarlijks helpen, welk rapportcijfer zij ons geven, wat we belangrijk vinden en waar je ons kunt vinden.
Meer weten over onze financiën? Je leest het in onze financiële jaarverslagen.
ANBI-status
Op de website van de Belastingdienst staat Stichting Levvel als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aangemerkt. Dit betekent onder meer dat:
- Giften aan de stichting voor de donateurs aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
- De stichting geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen.
Levvel's Raad van Toezicht heeft 7 leden:
Astrid Creutzberg (1965), lid vanaf juli 2019
Voorzitter raad van toezicht, lid van de commissie kwaliteit, innovatie en veiligheid en vicevoorzitter van de werkgeverscommissie.
Omar Ramadan (1976), lid vanaf juli 2019
Vicevoorzitter raad van toezicht, voorzitter van de werkgeverscommissie.
Ymke Fokma (1973), lid vanaf december 2022
Voorzitter van de auditcommissie.
Fawzia Nasrullah (1964), lid vanaf maart 2023
Lid van de commissie kwaliteit, innovatie en veiligheid
Dominique Scheepens (1978), lid vanaf september 2023
Voorzitter van de commissie kwaliteit, innovatie en veiligheid
Ale Houtsma (1957), lid vanaf november 2023
Lid van de auditcommissie
Robert Grem (1971), lid vanaf 1 februari 2024
Lid van de auditcommissie
Dankzij de gulle giften van diverse fondsen hebben wij nog meer kunnen doen om kinderen, jongeren en gezinnen weer verder te helpen. Bijvoorbeeld een fiets om naar school te gaan, een warme winterjas of een cadeautje met Sinterklaas.
Kinderen en jongeren vormen zich in relatie tot anderen en worden beïnvloed door hun omgeving. Het gezin waarin je opgroeit speelt een belangrijke rol in je ontwikkeling. Is de relatie tussen ouders en kinderen goed, of is er vaak ruzie? Zijn de ouders gescheiden, spelen er relatieproblemen? Of is er door andere problemen veel stress in het gezin? In een gezin beïnvloeden ouders en kinderen elkaar voortdurend; gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen.
Door alleen of te veel te focussen op de problematiek van het kind of juist in de ouderbegeleiding vooral (gedrags)adviezen te geven, schieten we tekort om de vaak problematische interactie tussen ouders en kind te doorbreken. Er wordt dan te eenzijdig gekeken met een ‘psychiatrische blik’ naar het (probleem van) het kind. Daarom heeft Levvel naast de meer specialistische kind gerichte diagnostische mogelijkheden en het behandelaanbod, aandacht voor het gehele systeem. We werken nauw met de (pleeg)ouders samen, om de optimale zorg te bieden. Lees meer over hoe we dat doen.
We werken graag samen met andere organisaties en hulpverleners. Want door kennis en ervaring te delen, kunnen we samen passende hulp bieden. Op het juiste moment.
Wil jij ook met ons samenwerken? Neem dan contact op met onze contractmanager:
Universiteiten
Levvel werkt nauw samen met de universiteiten UvA en VU en het Amsterdam UMC (AMC en VUmc) op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding van nieuwe jeugdhulp professionals. Door onze kennis en ervaring samen te brengen en van elkaar te leren, leveren we een bijdrage aan de verbetering van de gespecialiseerde jeugdhulp voor kinderen, jongeren en gezinnen.
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Levvel is lid van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. In het Kenniscentrum werken behandelaars, onderzoekers, ouders en kinderen met elkaar samen aan de beste jeugdhulp. We bundelen kennis en vertalen dat naar praktisch toepasbare informatie voor ouders, jongeren en professionals.