Bij Levvel hebben we altijd zorgvuldige aandacht voor wat kinderen, jongeren en gezinnen écht nodig hebben. Dat is de basis van alles wat we doen. We werken intensief samen met ouders, familieleden en andere mensen uit de omgeving van een gezin. En met andere hulpverleners. Samen zoeken we naar de best passende hulp.
Geen gezin is hetzelfde. Daarom bieden we hulp op verschillende manieren:
Voordat we de hulp starten, bedenken we welke hulp het beste past en hoe we dat aan gaan pakken. Dat doen we altijd sámen met het gezin. We luisteren goed naar ieders wensen en behoeften. Zo ontstaat er een plan dat echt bij jullie gezin past.
We werken samen met gezinnen en met verschillende specialisten binnen Levvel. Onze teams bestaan uit professionals in de jeugdhulp, jeugd-ggz en hulp voor kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB).
Bij Levvel geloven we in een integraal netwerk rondom het gezin. Dat betekent dat we nauw samenwerken met scholen, buurtteams, welzijnsorganisaties en andere instanties zoals de politie of zorg voor volwassenen. Soms staan gezinnen voor ingewikkelde situaties waarin veilig opgroeien onder druk staat. Samen met het netwerk van het gezin kijken we hoe we het gezin het best kunnen helpen.
Bij Levvel is ervaringskennis belangrijk. We luisteren naar de ervaringen van kinderen, jongeren en ouders en passen deze kennis ook toe in onze zorg en behandelingen. Ervaringsdeskundigen ondersteunen jongeren en ouders, denken mee over wat er beter kan bij Levvel en ze werken samen met hulpverleners. Ze geven daarnaast trainingen en workshops aan onze medewerkers.
Ook de ervaringskennis van onze medewerkers speelt een steeds grotere rol. We delen verhalen met elkaar en bouwen samen kennis op. Zo leren we om in behandelingen en in de zorg niet alleen onze praktijk- en wetenschappelijke kennis te gebruiken, maar ook onze ervaringskennis. Zo sluiten we de zorg nog beter aan bij de behoeften van kinderen, jongeren en ouders. Je leest er meer over in onze visie op ervaringskennis.
Bij Levvel werken we gebiedsgericht. Dat betekent dat we hulp zoveel mogelijk bieden in de omgeving waar kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen wonen. Thuis, op school, in de wijk of op plekken waar kinderen sporten en spelen. Zo kunnen we snel en passend ondersteunen en de kinderen en het gezin beter betrekken bij de hulp die ze nodig hebben. Soms is hulp dichtbij niet beschikbaar, maar iets verder weg wel.
We werken samen met ouders en jongeren op basis van vertrouwen. Jullie kennen je eigen situatie het best. Wij voegen hier onze expertise aan toe.
We kijken niet alleen naar problemen, maar ook naar krachten en talenten in en om het gezin. Samen maken we een plan dat werkt.
We combineren praktijkervaring, wetenschappelijke inzichten en de ervaringskennis van ouders en jongeren. Soms zetten we ervaringsprofessionals in.
Een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) is iemand uit het netwerk van een jongere die steun kan bieden. Dit kan een tante, buurman of familievriend zijn.
We blijven in gesprek. Sluit onze hulp aan bij jullie situatie? Zijn de doelen nog relevant? We evalueren regelmatig en passen de hulp aan als dat nodig is.
Bij Levvel geloven we dat goede zorg alleen werkt als we het samen doen. We luisteren, denken mee en zoeken naar oplossingen die écht helpen.