Voor ouders en opvoeders

​Maak je je zorgen over je kind? Zijn er bijvoorbeeld problemen thuis​,​ of op school? Dan kun je bij Levvel terecht. Wij helpen jou, je kind en je gezin bij het oplossen van jullie problemen.

Ervaringsverhalen

Hulp bij Levvel? Zo werkt het

  • Stap 1

    Aanmelden

    Om hulp te krijgen bij Levvel, moet je kind eerst worden aangemeld. Meestal regelt een huisarts of hulpverlener dat, maar ​je kunt​​ je kind ook zelf aanmelden.​​ Je hebt dan wel een verwijsbrief nodig van je huisarts, of een beschikking van de gemeente. Vervolgens bekijken wij of Levvel de beste plek is voor je kind en jullie gezin.

  • Stap 2

    Wachten

    Is Levvel inderdaad de juiste plek voor je kind? Dan plannen we een afspraak in.​ Helaas kan dat soms een paar weken of maanden duren. We snappen dat dat vervelend is. Terwijl jullie wachten,​ zijn er gelukkig meestal al​ manieren om je kind​ te helpen​. Wij helpen jullie daarbij.  

  • Stap 3

    Kennismaken

    ​​Tijdens het eerste gesprek bespreken we waar je kind en jij mee zitten. Meestal ga je daarom mee naar het eerste gesprek. We maken graag kennis met jullie. Voor het gesprek vullen jij en je kind een aantal vragenlijsten in. Die helpen ons om meer zicht te krijgen op de problemen. ​Daarna bekijken we samen wat jullie nodig hebben. En hoe wij jullie het beste kunnen helpen. 

  • Stap 4

    Aan de slag!

    ​​Je krijgt de hulp die bij je kind of je gezin past. Meestal ​is dat in de vorm van ​​gesprekken en oefeningen. ​Dat kan met je kind a​lleen​ zijn, maar ook​​ ​samen met jou of in een groep met andere kinderen. Bij ons op locatie, op school, of bij jullie thuis. Soms krijgt je kind ook medicijnen. Dat gebeurt altijd in overleg met je kind en met jou als ouder of opvoeder.

  • Stap 5

    Evalueren

    We bespreken regelmatig met jou, je kind en je gezin hoe het gaat. Voelen jullie je geholpen? Krijgen jullie weer grip op de situatie? Als het nodig is, passen we na zo'n evaluatie de hulp aan.

Veelgestelde vragen

  • Bij Levvel werken veel verschillende soorten hulpverleners. Zoals coaches en trajectbegeleiders. Maar ook groepsleiders, systeemtherapeuten en maatschappelijk werkers, psychologen en kinder- en jeugdpsychiaters. Ook werken er mensen die zelf hulp hebben gekregen en hun eigen ervaring gebruiken om anderen te helpen (ervaringsdeskundigen).

    Alle hulpverleners zijn gespecialiseerd in het helpen van kinderen en jongeren. Én van ouders, opvoeders, broertjes en zusjes. Welke hulpverlener jouw kind nodig heeft, bepalen we samen. Je krijgt bij Levvel zoveel mogelijk een vaste hulpverlener. Die werkt in een team nauw samen jullie gezin.

  • Als je kind hulp van Levvel krijgt, dan maken wij een digitaal dossier voor hen aan. In dat dossier slaan wij gegevens op die wij nodig hebben voor de behandeling of begeleiding. Wil je weten wat er in jullie dossier staat? Dan kan je het dossier inzien of opvragen.