Dagbehandeling eetstoornissen ‘Santiago’
Informatie voor jongeren
Heb je een eetstoornis? Meestal krijg je dan 1 of een paar keer week therapie. Maar als het thuis of op school even niet meer gaat, kan je dagbehandeling krijgen op 'Santiago'. Dit is een plek waar je intensievere hulp krijgt. Op Santiago vorm je samen met je (pleeg)ouders en hulpverleners een team om te werken aan jouw herstel. Het behandelteam ondersteunt jou en staat naast je (pleeg)ouders in dit pittige proces.
Bij de dagbehandeling op Santiago volg je een speciaal programma dat helemaal aangepast is aan wat jij nodig hebt. Daarover maken jij, je (pleeg)ouders en de behandelaren bij de start samen afspraken. Die afspraken en de doelen waaraan je gaat werken, leggen we vast in een behandelovereenkomst. Het afgesproken programma bepaalt dus ook hoe vaak je per week aanwezig bent op de dagbehandeling.
Normaal gesproken ga je parttime naar Santiago, maar als het nodig is, kun je er 4 dagen per week terecht. Jongeren die niet naar de dagbehandeling komen, kunnen wel losse onderdelen van het aanbod van Santiago volgen. Die losse onderdelen noemen we modules. Dat betekent dat je je ook enkele modules volgt op de dagkliniek, naast de gesprekken die jij en je ouders 1 of enkele keren per week hebben.
Hoe lang blijf je bij Santiago?
De tijd die je op Santiago doorbrengt, hangt af van hoe snel je vooruitgaat met de afgesproken doelen. Meestal begin je met 2 maanden, maar als je meer tijd nodig hebt, kan dat verlengd worden tot maximaal 4 maanden. Daarna kijken we verder.
Wat is het doel van de dagbehandeling?
Behandeling op Santiago helpt jou om je helemaal te richten op je herstel Zo kun je daarna weer terug naar je normale leven, zoals school, hobby's, sport en afspreken met vrienden. Je (pleeg)ouders doen ook mee aan een programma, zodat ze jou beter kunnen helpen. We werken dus niet alleen met jou, maar met je hele gezin.
Hoe werkt de dagbehandeling?
De behandeling bestaat uit 4 fasen: starten, structuur opbouwen, oefenen en afbouwen. Eerst focussen we op de symptomen van de eetstoornis. Het is belangrijk dat je weer regelmatig en gezond leert eten. Dit kan best eng zijn, maar we helpen jou en je ouders hierbij. We kijken ook naar wat er achter de eetstoornis zit. Dingen zoals zelfbeeld, omgaan met perfectionisme, emoties en sociale contacten komen aan bod. Zodra je er klaar voor bent, helpen we je om je sociale leven weer op te pakken. Op het eind maken we een plan om terugval te voorkomen en bespreken we vervolgstappen.
Hoe vaak zie je je begeleider of therapeut?
Op de dagbehandeling zijn elke dag therapeuten en begeleiders. Je krijgt je eigen mentor voor persoonlijke gesprekken. Elke 6 weken heb je een evaluatie met je (pleeg)ouders. Na de dagbehandeling kan je verder met losse afspraken.
Locatie
Meibergdreef 5 (naast het Amsterdam UMC)
Amsterdam Zuidoost
Vragen en contact
088 054 7001
aanmelden@levvel.nl
Over Levvel
Levvel is specialist voor jeugd en gezin, werkzaam in Amsterdam en omstreken. Wij helpen kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen in lastige situaties weer op weg. Zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en complexe psychiatrische zorg.