Oudercursus eetstoornissen
Als ouder van een kind met een eetstoornis heb je veel vragen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de ontwikkeling van een eetstoornis? Wil je leren hoe je als ouder je kind het beste kan ondersteunen? Wil je andere ouders ontmoeten om ervaringen te delen en praktische tips te krijgen? Schrijf je dan in voor de training ‘Oudercursus eetstoornissen’. Je leert alles over eetproblematiek, hoe je als ouder kunt helpen, en wat er bij écht herstel komt kijken.
Het aantal jeugdigen met een eetstoornis neemt toe, en de wachttijden voor hulp worden langer. Voor ouders die hiermee te maken krijgen, is dat zwaar. Je hebt veel vragen en vooral behoefte aan handvatten om je kind zo goed mogelijk te kunnen helpen.
En daar wil je het liefst zo snel mogelijk mee beginnen. Want we weten dat de kans op herstel het grootst is als jongeren hulp krijgen uit hun directe omgeving.
In 5 bijeenkomsten van 1,5 uur krijg je informatie, praktische handvatten en oefeningen. Je deelt ook ervaringen met andere ouders. Tijdens deze sessies bespreken we de diverse behandelmogelijkheden bij Levvel. Daarnaast zal een diëtist vragen beantwoorden en praktische tips geven.
De ervaring leert dat het waardevol is als alle opvoeders van een kind (ouders, pleegouders, stiefouders, bonusouders) aanwezig zijn en alle bijeenkomsten volgen. Ben je gescheiden en is er sprake is van co-ouderschap? Dan is het belangrijk dat beide ouders (hoofdopvoeders) aanwezig zijn.
Wanneer
De oudercursus start regelmatig. De eerstvolgende cursusronde start in januari 2025:
5 donderdagen vanaf 9 januari (9, 16, 23, 30 januari en 6 februari 2025). Alle bijeenkomsten zijn van 15.00 tot 16:30 uur.
Waar
Levvel Meibergdreef
Meibergdreef 5
1105 AZ Amsterdam Zuidoost
(NB de locatie kan per cursusronde wisselen)
Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor ouders van kinderen met een eetstoornis die op de wachtlijst staan of in behandeling zijn bij Levvel. De cursus is geschikt voor ouders van kinderen met de volgende eetstoornissen:
- Anorexia nervosa
- Boulimia nervosa
- Eetstoornis niet anderszins omschreven (NAO)
- ARFID (vermijdende/restrictieve voedselinname stoornis)
Twijfel je over deelname, neem dan contact op met Moniek Zeegers, m.zeegers@levvel.nl
Kosten
Geen
Trainers
Dr. Moniek Zeegers, orthopedagoog in opleiding tot Kind- en Jeugdpsycholoog NIP en Universitair Docent aan de Universiteit van Amsterdam
Yara van Helsdingen, Cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt en Specialistisch Ambulant Hulpverlener
Masja Koper, diëtist
Aanmelden
Is je kind al aangemeld bij Levvel? Mail dan naar Moniek Zeegers, m.zeegers@Levvel.nl
Is je kind nog niet aangemeld bij Levvel, dan dien je eerst de aanmeldprocedure te volgen. Voor meer informatie over aanmelden, ga je naar https://www.Levvel.nl/vraag-direct-hulp-aan
Als een kind of jongere een eetstoornis heeft, werken de kinderarts, diëtist en psycholoog nauw samen om de juiste behandeling te bieden. Als je je kind met een eetstoornis bij Levvel aanmeldt, raden wij je aan om direct ook een doorverwijzing naar de kinderarts aan te vragen. Dit kan via de huisarts. Bij Levvel werken diëtisten gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen.
We nemen contact met je op voordat de aanmelding definitief wordt. Vergeet niet om de data in je agenda te reserveren! Er is plaats voor maximaal 6 ouderparen, of maximaal 12 personen.
Tip Het boek Ouders als bondgenoot van James Lock en Daniel le Grange is geschreven voor ouders van een kind met een eetstoornis. Levvel werkt vanuit de visie die in dit boek is beschreven, de Maudsley methode. Het boek legt onder andere uit hoe je je kind het beste kunt ondersteunen. Er is ook een Engelse versie te koop.