Taboegbeeld, de podcastserie die alles bespreekbaar maakt
In de podcastserie Taboegbeeld dragen jongeren zelf onderwerpen aan die voor hen belangrijk zijn. Hiermee werpen zij een ander licht op taboes.
‘’Het gaat er niet om dat je geen fouten maakt, maar dat je een open houding hebt en vragen stelt.’’ (Silyn)
In de eerste aflevering van de serie Taboegbeeld gaat presentator Luuk Dresen in gesprek met Valesca (19), Devin (14) en Silyn (17) over het taboe dat non-binair zijn met zich meebrengt. Deze podcast kwam tot stand op initiatief van Valesca. Valesca zag op Instagram een fragment van het programma #GoedFout voorbij komen. Daarin hadden BN-ers het onder leiding van Katja Schuurman over aanspreekvormen voor non-binaire personen. Valesca, zelf non-binair, vond het belangrijk om samen met andere jongeren een tegengeluid te laten horen.
''Naar aanleiding van het fragment heb ik een oproep geplaatst op Instagram met de vraag wie hierover in gesprek wilde gaan. Binnen 10 minuten kreeg ik 20 reacties van jongeren die mee wilden praten in de podcast. Ik hoop dat er door deze aflevering meer begrip en kennis ontstaat over de non-binaire genderidentiteit.’’ (Valesca)
In de podcast reageren de jongeren op de manier waarop de media omgaan met het begrip non-binair zijn. Sara Bungener, die als jeugdpsychiater bij Levvel werkt en als onderzoeker verbonden is aan het genderteam in het Amsterdam UMC beantwoordt verschillende vragen over non-binair zijn.
‘’Het bespreken van genderidentiteit met jongeren is echt nog een taboe’’ (Sara)
Luister de eerste aflevering van Taboegbeeld via Spotify of via Apple podcast.
Meedenken en meedoen
Wil jij ook meedenken en meedoen met activiteiten? Of wil jij je mening laten horen? Kijk dan eens op de pagina over medezeggenschap en participatie.