Weet jij hoe je je voelt? De ene dag voel je je beter dan de andere dag. Maar hoe komt dat precies? In de Feelee app vertel je met emoji’s hoe jij je voelt, zonder woorden te gebruiken.
Feelee is gemaakt voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar die willen begrijpen hoe ze zich echt voelen. In deze app leer jij je gevoel beter te benoemen. Je krijgt inzicht in je gewoontes. Zo zie je wat er nodig is om je goed te voelen.
Het is vervelend als je moet wachten op je behandeling of een gesprek met je hulpverlener. De Feelee app kan jou in de tussentijd alvast helpen, zelfs voordat je hulp krijgt. Door de app te gebruiken werk je al aan jezelf en verklein je de kans dat je extra hulp nodig hebt.
Ervaar je veel druk en weet je niet goed weten wat er allemaal in je hoofd gebeurt? Veel jongeren voelen zich zo, en je bent hierin niet alleen. Feelee kan jou helpen.
Feelee vraagt 3 keer per dag hoe je je voelt. Jij kiest de emoji die het best bij dat moment past. Je geeft aan wat je aan het doen was. Feelee verbindt je gevoelens aan hoeveel je beweegt en hoeveel je slaapt. Zo leer je wat jou een beter gevoel geeft. Zodat je de volgende dag kiest wat je meer of juist minder wil doen.
Soms is het lastig om in woorden uit te leggen hoe je je voelt. Het kiezen van een emoji helpt hierbij. Zo leer je beter je gevoel te benoemen. De nieuwe dingen die je over jezelf leert, kun je bespreken met je hulpverlener, een familielid of vrienden.
Levi van Dam, orthopedagoog en landelijk kwartiermaker bij Garage2020: “We hebben een langetermijnvisie voor Feelee waarin de app jongeren en therapeuten kan helpen in een dienstverlening die altijd beschikbaar is. In de toekomst is de app in staat om jongeren persoonlijke tips en suggesties te bieden waarmee zij zelf hun mentale weerbaarheid kunnen vergroten.”
Naast de kernpartners zijn betrokken: het Centrum voor Wiskunde en Informatica, TU Delft, het Amsterdam UMC, de UvA en EUR als onderzoekspartners. T-Mobile Futurelab, MIND, Trimbos en Zilveren Kruis ondersteunen met de onderzoekspartners een subsidieaanvraag bij NWO voor meerjarig wetenschappelijk onderzoek. Als praktijkpartners zijn diverse zorgorganisaties, gemeenten en scholen betrokken; onder andere Triade Vitree, Levvel, Combinatie jeugdhulp, gemeente Utrecht & ROC Midden Nederland.